Praktiskt Båtägande skriver om kursen

Tidningen Praktiskt Båtägande skriver i sitt senaste nummer om utbildningen hos Elkurs.se.
Läs artikeln här.

Utbildningen start helt från grunden, och innehåller både teori och praktik. Efter kurskvällarna kan du förstå hur ditt elsystem fungerar, bygga nytt och reparera. En mycket uppskattad kurs!

Utdrag från tidningen:

Elsystem i båtar utgör ofta ett problem för båtägare och många känner sig osäkra inför att själva åtgärda problem med el och kablar. Det vill Magnus Aldrin råda bot på och startar därför kurser i installation och skötsel av el i båtar. Han är själv medlem i två båtklubbar. 

– Snart sagt varje gång jag går på bryggan eller vinterplatsen får jag frågor om el, laddning och funktion. El och kablar ligger utanför den vanliga komfortzonen. Man är osäker på vad som är rätt och vad som är farligt och vågar inte riktigt röra, säger Magnus Aldrin.

Kurserna är lärarledda och hålls under fyra veckokvällar. Ett helhetsgrepp på el med start helt från grunden utlovas. Ingen tidigare elkunskap krävs och efteråt ska deltagarna förstå och själva kunna göra riktiga installationer. 

– Vi varvar teori med praktik och går igenom allt från vad spänning och ström egentligen är, till hur man gör en korrekt kontaktklämning, säger Magnus Aldrin. 

Efter kursen erhålls kursintyg på de förvärvade kunskaperna.

Mer information på Elkurs.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *