Hjärtstartare

En hjärtstartare räddar liv! Den är avgörande i händelse av ett hjärtstopp!
Det är en liten investering sett till den trygghet och säkerhet den ger!
Kanske räddar den ett liv.
I samarbete med företaget Eldsjäl erbjuder vi bra och pålitliga startare till rätt pris.

En hjärtstartare kan ofta vara skillnaden mellan liv och död vid ett plötsligt hjärtstopp. Den viktiga hjälpen måste dock vara på plats omedelbart. I skärgården är man ju ofta extra utsatt, och när hjälp kommer är det ofta för sent. När en startare snabbt kommer fram ökar chansen för överlevnad markant!

Välj rätt hjärtstartare!

Det finns många typer och modeller av hjärtstartare. Hos Eldsjäl hittar du enbart modeller som är pålitliga och erkänt bra. Alla modeller hos Eldsjäl är enkla att använda, med tydliga instruktioner lätta att följa, även i en stressad situation.
Det är också viktigt att välja en enhet med lång standby-tid, vilket ger minimalt servicebehov, mindre hantering och lägre kostnader.

Kontakta Eldsjäl direkt, för en diskussion om era behov, och vilken modell som passar just dig, eller din klubb.

Köpa eller hyra?

Ska man köpa eller hyra en hjärtstartare? Svaret hänger till största delen på hur man har det med likviditeten. En bra hjärtstartare kan kosta i storleksordningen 15.000 kronor. Att hyra innebär en månatlig kostnad. Många hyravtal löper på 48 månader (4 år), och när tiden går ut har man ofta betalt 30-50% mer än vad det kostade att köpa.

I vissa hyresavtal står det att byte av batteri och elektroder ingår. Men eftersom serviceintervallet för många modeller är 4 år eller mer, är det tveksamt hur intressant detta är. När det är dags för service har avtalet ändå löpt ut…

Svaret blir nog att om man har råd med utgiften, och kan tänka sig att byta ett batteri ett par gånger per decennium så blir det avsevärt billigare att köpa. Lägre total kostnad, och maskinen finns kvar i båten eller klubben!

Gå kurs i HLR, Hjärt- och Lungräddning!

I samband med att hjärtstartare används skall HLR, Hjärt- och Lungräddning, också alltid utföras. Se till att ni är uppdaterade och gå en HLR-kurs!
Även du som tidigare gått en sådan har nytta av repetition då och då.

Kontakta Eldsjäl direkt för mer info om hjärtstartare och HLR-utbildningar.

Mycket välkommen!